Beach Volleybal

De Prima Donna Kaas Volleybalschool, vollleybal vereniging PDK Huizen, beachclub Huizen en Coronel hebben de handen in één geslagen. Samen organiseren zij beachtrainingen op de prachtige locatie van Coronel achter het fitness centrum bij de haven.

Vanaf 25 april 2017 zijn er 10 weken lang beach volleybal trainingen voor iedereen. Zowel recreatief, competitief en top kunnen terecht op de 3 beachvelden in Huizen. Voor Jong en oud. Iedereen kan zich opgeven, je hoeft geen lid te zijn van vv Huizen of de Prima Donna Kaas volleybalschool. De trainingen zijn op de dinsdagen en donderdagen, daarnaast kan je bij Coronel beach velden huren voor eigen gebruik. Op 15 april zijn de nieuwe beach locatie bij Coronel, Beachclub Huizen, officieel geopend. Houd de website van de beachclub in de gaten voor de activiteiten.

We gaan de beach volleybaltrainingen verzorgen. Er worden 10 trainingen gegeven van 19:00 tot circa 21:00 uur (afhankelijk van invallende duisternis en weersomstandigheden). De trainingen starten op 25 en 27 april, iedere dinsdag (v) en donderdag (m) zijn er trainingen. Na de trainingen kan er, wanneer de velden niet verhuurd zijn, nog even vrij worden gespeeld.
De trainingen worden verzorgd door Elroy Bezemer en Teun Buijs. Elroy zal voornamelijk de dinsdagen training geven en Teun voornamelijk de donderdag trainingen, echter zullen zij dit onderling afstemmen en mogelijk een paar keer wisselen.
Vrijspelen kan iedere dag, hiervoor moet je echter een veld reserveren bij Coronel via de website www.beachclubhuizen.nl.

We gaan één toernooi organiseren op zondag (mogelijk 11 juni, nog onder voorbehoud). Het is de bedoeling om de A, B en C jeugd een officieel Juniour Beach circuit toernooi mee te laten spelen op het strand in Huizen en de seniorleden een eigen toernooi (gezelligheid), met open inschrijving. Leden van de Huizen Beach volleybal kunnen gratis aan ons toernooi deelnemen.
Op dinsdag willen we van 16:30 tot 18:00 uur mini beach trainingen verzorgen voor junioren in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. We zijn in gesprek met oud-Huizen speler Mats Bleeker (momenteel spelend in de eredivisie bij SV Land Taurus en bij jong Oranje) om de trainingen voor de mini's te verzorgen.

De kosten voor deze trainingen zijn:
€ 85,00  Competitief (alle leeftijden)
€ 50,00  Mini's (9 t/m 12 jaar)
Trainingen die vervallen door weersomstandigheden worden niet gereduceerd.
Je kan je met het online inschrijfformulier opgeven.

week di do
17125-apr127-apr
1822-mei24-mei
1939-mei311-mei
20416-mei418-mei
21523-mei
22630-mei51-jun
2376-jun68-jun
24813-jun715-jun
25920-jun822-jun
261027-jun929-jun
27  106-jul

Vragen? mail  beachhuizengmailcom

Geschiedenis

Beachvolleybal is aan het begin van de jaren twintig ontstaan in Santa Monica, Californië. Wat ooit begon als vermaak voor het hele gezin, groeide uit tot een sport die de wereld in een razend tempo veroverde. In de jaren dertig was het spel doorgedrongen tot landen als Tsjecho-Slowakije, Letland en Bulgarije. Het eerste officiële toernooi tussen twee personen vond plaats in 1947. In de jaren vijftig werd in Californië het eerste Beach Volleyball Circuit gehouden, met honderden spelers verdeeld over vijf stranden.

Beachvolleybal op de Olympische Spelen

Beachvolleybal debuteerde op de Spelen van Atlanta 1996. De VS en Brazilië behaalden alle gouden medailles in de vier daaropvolgende Spelen, behalve in Sydney waar de Australische vrouwen onverslaanbaar waren. In Londen heeft de sport zeker zijn visitekaartje afgegeven, met een prachtige locatie, spectaculaire wedstrijden, mooie winnaars en vele enthousiaste toeschouwers. Met drie Nederlandse teams waren de Spelen al zeer succesvol. Jammer genoeg kon het deze keer nog niet verzilverd worden met een medaille, op naar Rio 2016 daarvoor!